Mrrrr
AdMiN
 Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2251
|
|
Alege 300 grame de orz. Prajeste-l bine. Pune intr-o oala 12 litri de apa. Pune in aceasta apa orzul prajit, o mana de flori de hamei, 300 grame de zahar.
Arde in alt vas 100 grame de zahar si stinge-l cu apa din oala mare si-l rastoarna inapoi in oala mare.
Totul fierbe 2 ore.
Ia apoi oala de pe foc si las-o sa se raceasca pana ce apa e abia calduta. Pune 25 grame de drojdie de bere dizolvata in apa mai inainte.
Lasa totul la temperatura normala (18-20 grade) timp de 12 ore.
Strecoara zeama prin sita si carpe si pune-o la sticla, lasand circa 1/4 din capacitatea sticlei goala. Astupa bine sticlele cu dopuri noi tinute mai inainte in apa fierbinte.
Pune sticlele la racoare (in pivnita). Peste 3 zile berea este buna de baut.
N.B. 1. Nu se folosesc dopuri gaurite! 2. Din cantitatea aratata trebuie sa iasa 10 litri de bere; daca a scazut prea mult se completeaza cu apa rece inainte de a pune drojdia de bere! 3. Sticlele sa fie foarte curate! 4. Se poate face si cu mai putin zahar 200 grame dizolvat + 50 de grame de zahar ars.
_______________________________________

|
|