Mrrrr's Forum (VIEW ONLY)
Un forum care ofera solutii pentru unele probleme legate in general de PC. Pe langa solutii, aici puteti gasi si alte lucruri interesante // A forum that offers solutions to some PC related issues. Besides these, here you can find more interesting stuff.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) | Reguli | Inregistrare | Login

POZE MRRRR'S FORUM (VIEW ONLY)

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
barbyy pe Simpatie
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) / Salata de fructe // Fruit salad / RETETA - Vin de casa (din grau) Moderat de TRaP, TonyTzu
Autor
Mesaj Pagini: 1
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2214
Materiale necesare:
- 1 kg grau
- 250 g de macese boabe uscate
- drojdie de bere
- 6 kg zahar

1.
Se pune intr-o damigeana de 10 litri, pe fund, graul. Peste ele se toarna 2 litri de ceai de macese (facut din cele 250 g de macese uscate - macesele boabe se pun la uscat si se mai pot folosi de 2 ori), 250 g de zahar ars dizolvat intr-un litru de apa, 5 litri de sirop facut din 1,75 kg de zahar, drojdia de bere dizolvata in putina apa.
Se astupa bine damigeana cu un dop etans prin care trece o pipa de tabla care are unul din ciocuri intr-un pahar cu apa. Damigeana astfel pregatita se pune la un loc cald (20-25 grade). Vasul nu se va misca deloc si se va avea grija ca apa din pahar sa acopere permanent ciocul pipei astfel ca sa nu intre in damigeana aer dinafara.
Fermentarea tine 2-3 saptamani. Dupa ce a incetat si lichidul s-a limpezit, se trage tot lichidul intr-o alta damigeana curata care se astupa foarte bine si se pastreaza intr-un loc cat mai racoros. Damigeana trebuie sa fie plina si intre nivelul superior al lichidului si fundul dopului sa nu fie o distanta mai mare de 2-3 cm. Daca lichidul tras n-a umplut complet damigeana, se completeaza cu apa rece inainte de a pune dopul.

2.
Dupa ce s-a tras vinul se pune damigeana la a 2-a fermentatie: se pun iar 2 litri de ceai de macese + 5 litri de sirop + 250 g zahar ars, fara sa se mai puna grau si drojdie de bere (acestea raman pe fundul damigenei din prima fermentare).
Se procedeaza cu damigeana ca si la prima fermentare, se trage apoi lichidul in alta damigeana curata care se pune la loc racoros (procedeul ca la prima fermentare).

3.
Se procedeaza la a 3-a fermentare ca si la ce-a de-a 2-a, punand in damigeana toate cele aratate inafara de grau si drojdie. Cand fermentarea s-a terminat, se trage lichidul intr-o damigeana curata care se duce la un loc racoros si se lasa acolo circa 10-12 zile.

Din cele 3 damigene vinul se amesteca intr-o damigeana mai mare de 30 de litri si se poate consuma indata ce operatiunea s-a terminat. Vinul se pastreaza mai departe la rece.

N.B.
- vinul se fermenteaza la temperaturi de 20-25 grade. Daca temperatura este mai mica amestecul se preface in otet, nu in vin! Tot asa daca intra aerul dinafara.
- in vinul tras de la a 2-a si a 3-a fermentatie se pun 20-30 de boabe de coriandru zdrobite in piulita, asa vinul va primi un gust placut de muscotai :)) (nu inteleg scrisul)
- dupa a 3-a fermentatie drojdia ramasa se arunca


_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la