Mrrrr's Forum (VIEW ONLY)
Un forum care ofera solutii pentru unele probleme legate in general de PC. Pe langa solutii, aici puteti gasi si alte lucruri interesante // A forum that offers solutions to some PC related issues. Besides these, here you can find more interesting stuff.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) | Reguli | Inregistrare | Login

POZE MRRRR'S FORUM (VIEW ONLY)

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ubytzika_senzuala din Vrancea
Femeie
22 ani
Vrancea
cauta Barbat
22 - 45 ani
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) / Salata de fructe // Fruit salad / 5 cutite pe care oricine trebuie sa le aiba in bucatarie Moderat de TRaP, TonyTzu
Autor
Mesaj Pagini: 1
TonyTzu
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 252
Sursa:

Cei mai multi facem diferenta doar intre cutite mici si cutite mari si de multe ori adunam in sertaul de la bucatarie zeci de cutite inutile. Insa, un singur set cu cinci cutite de baza poate fi suficient ca sa iti faci treba ca la carte orice ai prepara.

Cutitul bucatarului

Este cutitul pe care orice bucatar (profesionist sau amator) trebuie sa il cumpere. Este cel mai utlizat cutit si te va ajuta indiferent de ingrediente. Poti sa tai, sa toci sau sa feliezi cu el si legume, si fructe, si carnuri. Are o lama de 20 cm (dar poate sa ajunga pana la 30 cm), usor curbata pentru mai multa precizie, balansare si minim de efort atunci cand il folosesti. O varianta a sa este numita cutitul utilitar si are o lama mai scurta de 10-15 cm.

Cutitul de transat

Este ideal atunci cand trebuie sa pregatesti carnuri. Are lama lunga (intre 20 si 40cm) dar mai subtire si mai ingusta decat cea a cutitului de bucatar. Te ajuta sa feliezi fin carnuri, fripturi, sunca sau alte mezeluri.

Cutitul de decojit

Chiar daca ai un instrument special pentru decojit cartofi, morcovi sau mere, cutitul acesta mic va fi o investitie mai buna si mai durabila. Are lama subtire, cu o lungime care variaza intre 6 si 11 cm, si flexibila. Este usor de manuit nu numai pentru curatare sau decojire, dar si pentru indepartarea coditelor si samburilor sau pentru curatarea crevetilor.

Cutitul zimtat

Ai sa intelegi cat de important este atunci cand va trebui sa feliezi o chifla, painea sau un blat de tort fara sa le strici. Are lama asemanatoare cu cea a unui fierastrau si il poti ascuti numai cu dispozitive speciale. Cu ajutorul lui pot felia alimente tari la exterior si moi la interior, chiar si rosiile.

Cutit cu lama alveolara

Fie ca are forma unui satar, fie ca este asemanator cu un cutit de bucatar, diferenta fata de restul cutitelor sunt micile scobituri ovale aflate si de-o parte si de alta a lamei, aproape de margine. Acestea previn lipirea alimentelor de lama si ajuta la o taiere mai eficienta.


pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la