Mrrrr's Forum (VIEW ONLY)
Un forum care ofera solutii pentru unele probleme legate in general de PC. Pe langa solutii, aici puteti gasi si alte lucruri interesante // A forum that offers solutions to some PC related issues. Besides these, here you can find more interesting stuff.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) | Reguli | Inregistrare | Login

POZE MRRRR'S FORUM (VIEW ONLY)

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil sarmaluta2002
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 50 ani
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) / Salata de fructe // Fruit salad / ARTICOL - Ceaiul - beneficii, cantitate, recomandari Moderat de TRaP, TonyTzu
Autor
Mesaj Pagini: 1
TonyTzu
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 252
Surse:

Beneficiile ceaiurilor in functie de plante

Exista o diversitate de plante care pot fi folosite pentru prepararea unui ceai, fiecare dintre acestea, avand efecte benefice diferite.
Printre acestea sunt:
- cuisoare - sunt adjuvant in durerile stomacale;
- seminte de anason - stimuleaza digestia, amelioreaza colicii, calmeaza tusea, simptomele bronsitei si improspateaza respiratia;
- musetelul - este cunoscut pentru atributele sale calmante, proprietatile antiinflamatorii, antispasmodice si este recomandat pentru tratamentul multor afectiuni;
- crizantema - are gust dulce, reduce febra, este recomandata in boli hepatice, ajuta la eliminarea toxinelor;
- scortisoara - este calmant, stimuleaza circulatia sanguina si digestia;
- ginseng - contribuie la mentinerea starii de sanatate a organismului, stimuleaza vitalitatea acestuia;
- radacina de ghimbir - imbunatateste circulatia sanguina, digestia, amelioreaza starea de greata, artrita si este adjuvant in tratamentul congestiei pulmonare;
- lemongrass - are proprietati calmante, inlatura efectele indigestiei, febrei si intareste sistemul imunitar;
- patrunjelul - este un bun diuretic si ajuta la buna functionare a rinichilor;
- Pau d'Arco sau arborele furnicilor - are efect antiinflamator, antimicrobian (inclusiv asupra ciupercii - candida albicans - bacteriilor, virusurilor - herpes simplex I si II, virusului gripal, poliovirusul, retrovirusul si paraziti);
- menta - are efect calmant, improspateaza respiratia si amelioreaza unele probleme digestive (se recomanda in caz de diaree, varsaturi, greata);
- trifoi rosu - este utilizat cand apar simptomele menopauzei, cancer, mastita, astm bronsic, psoriazis, eczeme. Nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate sau care alapteaza;
- macese - sunt o sursa naturala de vitamina C si bioflavonoide. Sunt benefice pentru ficat, rinichi, sange, au efect tonic si sunt un bun remediu pentru oboseala, raceala si tuse;
- sarsaparilla (vita de vie tropicala) - ofera energie si contribuie la mentinerea sanatatii pielii;
- Slippery Elm (scoarta de ulm alunecos) - ajuta la ameliorarea crampelor stomacale si a altor probleme gastrointestinale;
- fenicul - este utilizat ca adjuvant digestiv si pentru a diminua simptomele tractului respirator superior;
- papadia (frunzele) - contine mai mult betacaroten decat morcovii, imbunatateste capacitatea unei persoane de a vedea in semiintuneric (vederea nocturna). Frunzele contin fier, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si zinc, precum si vitaminele B1, B2, B5, B6, B12, C, D, E si P. Atenueaza problemele cutanate, este un bun detoxifiant si protejeaza distrugerea celulelor, contribuind la vindecarea cicatricilor. Imbunatateste functia hepatica, este adjuvant in eliminarea pietrelor biliare si reduce inflamatia ductelor biliare. Are un gust puternic, intens si amar, de aceea se recomanda indulcirea ceaiului inainte de a se consuma;
- brusture - curata sangele, stimuleaza ficatul, regleaza glicemia, are proprietati antiinflamatorii si antioxidante;
- urzica - curata sangele, este bogata in vitaminele A si C, imbunatateste functia ficatului, a rinichilor, calmeaza tusea si amelioreaza problemele respiratorii, diareea si constipatia;
- zmeura - este recomandata in caz de diaree, menstruatie. Este bogata in vitamine si minerale, un bun antioxidant;
- rozmarin - sustine o circulatie sanguina adecvata, stimuleaza ficatul, diminueaza durerile articulare si le inlatura pe cele de cap, alina simptomele de raceala;
- salvia - calmeaza starile nervoase, imbunatateste digestia si contribuia la ameliorarea starilor de congestie pulmonara si tuse;
- cimbru - imbunatateste sistemul imunitar, calmeaza durerile de gat si tusea. Are rol antiseptic;
- valeriana - are calitati relaxante si inlatura insomniile, contribuie la calmarea crampelor stomacale. Are efect relaxant;
- frunze de capsun - scad intensitatea durerile de stomac, ajuta la ameliorarea simptomelor provocate de artrita si alte boli reumatice.

1. Ceaiul verde

După ce a auzit că ceaiul verde este un "super-aliment" care ajută metabolismul, o tānăra s-a hotărāt să-l includă īn rutina alimentară zilnică si a slabit 50 de kilograme dupa 1 an, band 9 cani de ceai verde pe zi. Ceaiul verde este considerat un "super-aliment" pentru ca este bogat īn antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor și reduc pofta de māncare.

Ajuta digestia - Ceaiul verde (facut din frunze neprocesate) ajuta sistemul digestiv. Stimuleaza contracţiile intestinale, ajuta si la slabit si incetineste asimilarea grasimilor rele pentru organism cu 30%. Si ceaiul de menta este bun pentru digestie, iar cel de ghimbir este bun impotriva greturilor.

Imbunatateste funcţiile creierului - Ceaiul negru imbunatateste capacitatea de concentrare. Un studiu al Universitaţii din Northumbria a relevat ca taninul si cofeina din ceaiul negru imbunataţesc funcţiile congnitive. Intr-unul dintre teste, cei care au baut doua cani cu ceai s-au descurcat mai bine decat cei care au baut bauturi placebo.
Un alt studiu, al Colegiului Imperial, a stabilit ca persoanele care beau mai mult de 100 de militri de ceai sau cafea pe zi prezinta un risc cu 34 la suta mai mic de a avea o tumora pe creier

Binecunoscut pentru efectele sale benefice (reglare a tranzitului intestinal, scadere a riscului cardiovascular, ameliorare a profilului lipidic, prevenire a steatozei hepatice, antioxidant, diuretic), poate avea si efecte nocive asupra organismului. Astfel, ceaiul verde pare sa reduca densitatea minerala osoasa si este contraindicat persoanelor cu risc de osteoporoza.

In plus, datorita efectului tonicardiac puternic, trebuie consumat cu prudenta de catre persoanele cu afectiuni cardiovasculare. Deoarece stimuleaza secretia gastrica de acid clorhidric, este contraindicat si pacientilor cu gastrita sau boala ulceroasa. Gravidele si mamele care alapteaza au si ele interdictie de a consuma ceai verde.

2. Ceaiul de sunatoare

Este indicat in depresie, nervozitate, alcoolism, dar este contraindicat pacientilor cu ulcer gastric/duodenal deoarece interfera cu medicamentele antisecretorii din clasa inhibitorilor de pompa protonica, carora le anuleaza efectul. In plus, ceaiul de sunatoare poate produce fotosensibilizare (pielea devine mai sensibila la razele ultraviolete) si parestezii.

3. Ceaiul de menta

Folosit pentru combaterea diareei si a altor tulburari digestive, poate perturba flora saprofita de la nivelul stomacului. Datorita efectului stimulator asupra sistemului nervos central, poate da fenomene de dependenta.

4. Ceaiul de musetel

Este recomandat in tulburarile digestive (gastrita, ulcer, colita, colici intestinale), boli hepatice, arsuri si abcese dentare. Este contraindicat absolut in afectiunile oftalmologice (conjunctivite), contrar parerii generale ca este benefic datorita proprietatilor antiseptice.

5. Ceaiul de vasc

Consumat pentru efectul reglator asupra tensiunii arteriale si contractiei cordului, poate induce fenomene dispeptice (greata, varsaturi, dureri abdominale), crampe musculare sau probleme respiratorii.

6. Ceaiul negru

Folosit pentru efectul sau revigorant, psihostimulator, diuretic si tonicardiac, interfera cu absorbtia fierului datorita continutului in tanina. In plus, prezenta teofilinei (substanta similara cofeinei) poate duce la aparitia unor stari de agitatie, nervozitate, insomnie si chiar tulburari de ritm cardiac.

7. Ceaiul de urzica

Recomandat in anemie, alergie, acnee, edeme, seboree, matreata, afectiuni articulare, pentru detoxifiere si slabit, este contraindicat la persoanele cu tulburari electrolitice, gravide si lauze.

8. Ceaiul de matase de porumb

Este indicat in litiaza renala urica, dismenoree, infectii renourinare cronice, guta, afectiuni reumatismale, afectiuni edematoase; este contraindicat in litiaza renala calcica si in infectiile renourinare acute.

9. Ceaiul de ginseng

Considerat a fi un panaceu si folosit pentru cresterea imunitatii, reglarea glicemiei, imbunatatirea performantelor fizice si intelectuale, tratamentul disfunctiei erectile, este contraindicat persoanelor hipertensive, diabetice si astmatice.

10. Ceaiul de coada calului

Trebuie consumat cu prudenta de catre pacientii cu boli cardiovasculare sau renale.

11. Ceaiul de macese

Poate deteriora smaltul dentar, favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi si accelereaza tranzitul intestinal.

12. Ceaiul de pelin

In doze mari, poate duce la tulburari psihice.

13. Ceaiul de coada soricelului

Poate cauza eruptii cutanate, ameteala, diaree si tromboflebita.

Pentru intarirea imunitatii

Ai nevoie de cateva infuzii care sa lupte cu bacteriile si sa aiba proprietati anti-inflamatorii. Trece pe lista ceaiul verde, ceaiul de musetel si ceaiul de ginseng.

Pentru aprinderea pasiunii

Contrar a ceea ce te asteptai, nu e nevoie de un pahar de vin ca sa va dezlegati imaginatia in doi. O infuzie facuta cu un amestec de vanilie si busuioc are proprietati afrodisiace. Data viitoare cand esti la intalnire, sari peste alcool si treci direct la ceasca de ceai.

Pentru calm si relaxare

Sunt recomandate ceaiurile de musetel si lemongrass. Primul este ideal pentru relaxarea intregului corp. Un studiu publicat in 2006 in Jurnalul de chimie agro-alimentara din SUA spunea ca unul din beneficiile terapeutice ale musetelului este relaxarea musculaturii si efectul de sedativ usor.

Ceaiul din lemongrass este recomandat pentru cei care sufera de anxietate, stres sau insomnii. In Brazilia este folosit de secole in medicina traditionala in locul unui sedativ usor.

In aceeasi categorie a ceaiurilor bune pentru relaxare sunt si infuziile din plante care contin frunze de lamai verbena. Aceasta planta e recomandata pentru stres, nervozitate sau insomnie.

Pentru energie

Daca ai nevoie de un energizant natural apeleaza cu incredere la ceaiul verde sau la ceaiul negru. Ambele au cofeina, dar in cantitati mai mici decat intr-o cana de cafea, asa ca te vei simti mult mai alert dupa ce le bei.

Pentru productivitate si concentrare

Tot ceaiul verde te poate ajuta sa te concentrezi mai bine, dar daca te feresti de cofeina poti incerca un ceai din menta. Are un gust proaspat si o aroma revigoranta si te poate ajuta sa fii mai alert, mai atent si mai putin anxios, spune un studiu al Univeristatii Indiana din SUA. Il poti bea in pauza de masa la serviciu, inainte de o zi grea de munca sau in sesiune cand trebuie sa inveti.

Pentru un somn usor

Multa lume se lupta cu insomniile si noptile agitate. Pentru un somn linistit bea inainte de culcare un ceai de musetel, cunoscut pentru proprietaile calmante sau un ceai rooibos. Un studiu facut de cercetatorii suedezi in 2010 sugera ca o infuzie cu ceai rooibos scade tensiunea arteriala si induce senzatia de relaxare. Pe lista de ceaiuri bune de baut seara este si cel de lavanda, o planta care este recomandata pentru reducerea stresului si calmare.


pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la