Mrrrr's Forum (VIEW ONLY)
Un forum care ofera solutii pentru unele probleme legate in general de PC. Pe langa solutii, aici puteti gasi si alte lucruri interesante // A forum that offers solutions to some PC related issues. Besides these, here you can find more interesting stuff.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) | Reguli | Inregistrare | Login

POZE MRRRR'S FORUM (VIEW ONLY)

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ElizaElizaiubi Profile
Femeie
23 ani
Satu Mare
cauta Barbat
23 - 53 ani
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) / Salata de fructe // Fruit salad / ALIMENTE CREATOARE DE MUCUS -------- ALTERNATIVE SANATOASE Moderat de TRaP, TonyTzu
Autor
Mesaj Pagini: 1
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2214
ALIMENTE CREATOARE DE MUCUS - incercati sa le consumati mai rar

SAREA
- folositi în loc de sare – piper proaspăt, plante aromatice, sau alimente precum usturoi, ceapă, praz, leurdă sau chives (după gust).

OUALE - constipa si irită intestinele (fiind si printre cele mai ”alergizante” alimente pentru oameni).

LACTATELE - laptele de la animale si toate produsele din lapte – sunt printre cele mai ”formatoare” de mucus alimente posibile. Efecte ale lactatelor asupra organismului sunt: efectul alergizant, efectul tip migrene (dureri de cap), efectul constipant, efectul creator de mucus, efectul de blocare al tiroidei, precum si efectul de ”încetosare” mentală si îngreunare a procesului de gândire!

FAINOASELE - făina albă de grâu – toate tipurile de făină care contin GLUTEN (un produs tip proteic ”lipicios” – care se lipeste si de mâini, când se frământă un aluat, dar în acelasi timp, ”lipeste” intestinele!). Grânele CU GLUTEN sunt grâul, secara, orzul si ovăzul.
Grânele FĂRĂ GLUTEN sunt orezul, porumbul, hrisca, meiul, quinoa

ZAHARUL RAFINAT - si toate dulciurile făcute cu zahăr ”sintetic”, alb sau brun

CARNEA si produsele din carne (inclusiv pestele si fructele de mare) - sunt produse bogate în proteine, care se descompun în organism în ”acizi” (proteinele sunt formate din ”amino-acizi”) si determină o iritatie continuuă a intestinelor si sistemului limfatic. Carnea (si pestele) sunt ”stimulatoare” ale metabolismului si organismului – mai mult decât alimente – iar corpul simte nevoia să ”neutralizeze” consumul de carne – cu ajutorul ALCOOLULUI!. Marii consumatori de carne SIMT nevoia să consume ALCOOL – bărbatii, sau DULCIURI – femeile (dulciurile/zahărul produc alcool în organism, prin metabolizare).

CE ALIMENTE NU PRODUC MUCUS - incercati sa le consumati mai des

FRUCTELE sunt pe locul 1 – în special fructele ”dulci” (alcaline), BINE COAPTE (fructele ”crude” sunt totdeauna mai acide!) – consumate ca atare sau sub formă de sucuri de fructe. FRUCTELE NU ÎNGRASA, NU CRESC GLICEMIA, sunt foarte utile pentru ”curăTarea tubului digestiv” (au efect anti-constipaTie – chiar unele dintre ele au efect laxativ).

LEGUMELE CRUDE consumate ca atare sau sub formă de salate – legume de toate tipurile – rădăcinoase, frunze sau ”fructe” ale legumelor – functie de disponbilitatea în anotimpuri. Dar si consumate usor preparate termic (la abur, sote, fierte, grătar, supe, ciorbe etc).

SEMINTELE de toate felurile – nuci, seminte dovleac, floarea soarelui, de susan, de in, de chia, de cânepă, de pin, migdale, caju, fistic, alune de pământ sau de pădure, castane etc etc. CONSUMATE CU MODERATIE – pentru că în cantitate mare si ele produc mucus si acidoză!

VLĂSTARII obtinuti prin germinarea diferitelor seminte (consumati cu MODERATIE – pentru că au multe proteine – respectiv ”amino-acizi”!)

GRÂNELE FĂRĂ GLUTEN (orezul, porumbul, hrisca, meiul si Quinoa) si produsele din ele – consumate sub formă gătită, combinate cu vegetale

LEGUMINOASELE (consumate CU MODERATIE) - fasolea, mazărea, năutul, lintea, bobul, soia – si produsele din ele

Să nu uitati de POSTUL CU APĂ DE 24 de ore – o dată pe săptămână – mai ales în perioada primăverii – care este foarte util pentru ”punerea în repaus a tubului digestiv” si eliminarea de mucus (SĂ NU VĂ SPERIATI DE ”MIZERIILE” ELIMINATE DE CORP ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ – NICI DE CUM VĂ MIROS GURA, PIELEA, URINA SI SCAUNUL! – ESTE FOARTE BINE SĂ EVACUATI LA EXTERIOR TOXINELE!).

FOLOSITI CÂT MAI MULT ÎN DIETĂ ALIMENTELE CARE NU FORMEAZĂ MUCUS.
Si doar ocazional pe cele producătoare de MUCUS.

Sursa:

_______________________________________


pus acum 6 ani
   
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2214
Centrul Medical al Universitatii Maryland a demonstrat ca unele fructe si legume pot stimula secretarea de mucus. Principalii factori declansatori sunt:

•bananele
•cartofii
•porumbul
•varza

Asadar, atunci cand te confrunti cu alergii sezoniere, o infectie a sinusurilor sau o raceala, cel mai indicat ar fi sa eviti pentru o vreme alimentele enumerate mai sus.

Bauturi care duc la deshidratare

Unele bauturi cum ar fi cafeaua, ceaiul, alcoolul si sucurile carbogazoase intensifica deshidratarea atunci cand sunt consumate in cantitati mari.

Centrul de Stiinta Medicala al Universitatii din San Antonio, Texas, sustine ca deshidratarea corpului duce la ingrosarea si ingreunarea mucozitatilor. Se recomanda inlocuirea acestor bauturi deshidratante cu apa pentru a ajuta organismul sa produca in mod constant un mucus mai putin vascos, cu proprietati de lubrifiere sporite.

Evitarea alimentelor si bauturilor mentionate mai sus va contribui enorm la combaterea problemelor de secretie excesiva a mucusului.


_______________________________________


pus acum 6 ani
   
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2214
Există multe alimente care elimină mucusul și pe care ar trebui să le cunoști pentru a putea apela la ele în momentul în care te confrunți cu o infecție sau o cantitate excesivă de mucus. Nu uita că alimentele pe care le consumi exercită o mare influență asupra felului în care te simți.

1. Ghimbir ?i lamâie

Aceste două alimente sunt bogate în antioxidanți, reprezintă o sursă naturală de vitamina C și acționează ca un antibiotic natural ce elimină toxinele, virusurile și bacteriile din organismul tău. Ghimbirul și lămâia ajută și la protejarea celulelor, împiedicând acumularea de mucus.

Bea două ceaiuri pe zi, unul dimineața și altul seara. Prepară mai întâi ceaiul de ghimbir, apoi adaugă zeama de la o jumătate de lămâie. Te vei simți excelent.

2. Ananas

Se spune că ananasul este cel mai bun prieten al unui astmatic. Proprietățile sale minunate se datorează prezenței unei enzime digestive numită bromelaină, ce ameliorează simptomele bronșitei și ale pneumoniei.

Un pahar de suc proaspăt de ananas acționează ca un antiinflamator excelent ce ajută plămânii și luptă împotriva astmului. Vei respira mult mai bine, iar inflamațiile de la nivelul căilor respiratorii vor fi reduse. Nu te îndoi de calitățile vindecătoare ale ananasului!

3. Grepfrut ?i pepene

Grepfrutul este un remediu unic ce nu trebuie ignorat. Un grepfrut pe zi face minuni pentru sănătatea ta, întrucât reduce cantitatea de sare din organism și elimină mucusul și inflamațiile de la nivelul căilor respiratorii.

Acest fruct este un antiinflamator natural excelent. Pentru a elimina mucusul, amestecă suc proaspăt de pepene roșu cu suc de grepfrut. Ajută la eliminarea toxinelor și dizolvă mucusul. Este un remediu care te va încânta!

4. Suc de portocale ?i de kiwi

Acesta este un suc medicinal perfect pentru a fi consumat dimineața. Conține vitamina C și antioxidanți de care ar trebui să profiți. Portocala și kiwi luptă împotriva mucusului, elimină toxinele și reduc inflamațiile. Merită să încerci acest remediu.

5. Legume

Când te confrunți cu un exces de mucus, amintește-ți să consumi următoarele legume: usturoi, țelină, ceapă, sparanghel și conopidă. Dacă sunt mâncate proaspete, aceste legume creează un sistem de apărare excelent împotriva bolilor infecțioase.

Poți elimina sau dizolva mucusul cu ajutorul unei tocănițe preparate din aceste ingrediente. Sunt alimente ce luptă împotriva bolilor și pe care trebuie neapărat să le incluzi în alimentație. Sunt și niște antibiotice extraordinare.

6. Plante medicinale

Aceste plante îți eliberează căile respiratorii, acționând ca niște antibiotice naturale. Pentru a te bucura de beneficiile pe care le oferă acestea, consumă-le sub formă de ceai sau adaugă-le în mâncare sau salate. Ești curios care sunt plantele care ajută la eliminarea mucusului? Ia aminte: menta, eucaliptul, cimbrul și rozmarinul.

Acestea reduc inflamațiile și pot fi administrate chiar și copiilor. Le găsești în magazinele naturiste la prețuri avantajoase. Încearcă-le și nu vei regreta.


_______________________________________


pus acum 6 ani
   
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2214
Foods That Decrease Mucus Production

Besides eating less of foods that may increase mucus production, eat more of foods that may decrease the amount of mucus your body makes. These include
- nuts,
- seeds,
- lemon,
- pickles,
- onions,
- garlic,
- horseradish,
- watercress,
- parsley,
- rose hips tea
- celery.

Many of these foods can be used to add flavor to your food without salt.

Make a salad that includes watercress, onions and celery topped with a dressing containing lemon juice, olive oil and parsley.

For a snack, make hummus with chickpeas, parsley, pine nuts, olive oil, garlic, lemon juice and tahini and serve it with your favorite dipping vegetables.

AVOID:
   
Foods You May Be Allergic To

Eggs, milk, soy, fish, shellfish, wheat, tree nuts and milk are the foods most likely to cause food allergies. If you're allergic to these foods, eating them could lead to an increase in mucus. However, avoiding these foods if you're not allergic to them is unlikely to reduce the amount of mucus you produce. This is even the case with milk, despite a common belief that milk and dairy products increase mucus production. A study published in the "Journal of the American College of Nutrition" in 2005 found that drinking milk didn't cause people who had the common cold to produce more mucus.

Foods Containing or Producing Histamine

Histamine may cause your nose to make more mucus, especially when you have an allergy or are under stress. Some types of fish, such as anchovies, smoked fish, sardines and mackerel, contain histamine. Tomatoes, spinach, eggplant, avocados, mushrooms and dried fruits also contain histamine, as do aged cheese, alcohol, cider, yogurt, vinegar, sour cream, processed meats and fermented foods. While strawberries, shellfish, papayas, pineapple, bananas, chocolate and eggs don't contain histamine, they can cause your body to release it, making them foods to avoid on the anti-mucus diet.
Other Foods That May Increase Mucus

Other foods you may want to avoid, at least temporarily, to limit mucus include sugar, excessive amounts of salt, food additives, preservatives, cabbage, meat, potatoes and corn. Eating fewer processed foods, less salt and sugar and less meat will make your overall diet healthier, as long as you take extra care to get all of the essential nutrients in appropriate amounts. An anti-mucus diet limits so many foods that this can be difficult.


_______________________________________


pus acum 6 ani
   
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2214
12 Foods That Cause Excessive Mucus In The Body (and 14 Foods That Eliminate It!)

Here is a long list of foods that create mucus in the body:
– Dairy products (yogurt, milk, sour cream, cottage cheese, ice cream, butter, ghee)
– All corn products (with gluten)
– Eggs
– Sugary treats (cookies, cake, pies, pastries)
– Wheat (bread, pretzels, buns, bagels, muffins, etc.)
– Deep fried foods
– All soy products
– Safflower/sunflower oil
– Jams and jellies
– High-fat red meat
– Alcohol
– Caffeine

Raw fruits and vegetables are one of the best mucus-cleansers out there. When I switch to a high-raw plant-based lifestyle, my mucus issues subsided and my health improved 10-fold.

Aside from that, however, there are also certain foods that can relieve excess mucus. These include:
– Radishes (red, daikon, horseradish, you name it – one of that best mucus-cleansers out there!)
– All leafy greens and herbs
– Cauliflower and broccoli
– Garlic
– Celery
– Asparagus
– Bamboo shoots
– Onions
– Ginger and turmeric
– Citrus fruits (lemons, limes, grapefruits, oranges, kumquats, etc.)
– Pineapple
– Berries
– Brussels sprouts
– Hot peppers


_______________________________________


pus acum 6 ani
   
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2214
Foods to eliminate mucus:

• Fruits and Vegetables – Fruits and vegetables provide antioxidants, nutrients that strengthen our body’s ability to fight infections and disease. Foods like watercress, garlic, onions, pickles, and lemons help reduce mucus production. Foods like cabbage, potatoes, and bananas might increase mucus production. Berries, leafy greens, broccoli, tomatoes, citrus fruits, and bell peppers are particularly rich in antioxidants.

• Olive Oil – Unsaturated heart-healthy fat can be obtained by use of olive oil. Olive oil produces effects which often reduce bronchitis symptoms. Try to swap saturated fat sources in your diet like butter and margarine with olive oil if you are already prone to mucus. Consumption of olive oil with nutritious foods like leafy green salads and whole grain is even more useful.

• Warm Fluids – Warm fluids is one soothing dietary option. Sipping fluids throughout the day helps the body to flush toxins and promote hydration which helps you to heal faster. Tea, broth, and chicken soup can help loosen mucus and are effective at reducing throat pain.

• Fatty fish – Consumption of fish such as tuna, salmon, lake trout, sardines, herring, and flounder might help reduce inflammation as they are rich in omega-3 fatty acids which are healthy fats.Omega-3 fats also help to boost immunity. For best results, replace rich protein sources such as red meat, high fat cheese. and whole milk with healthier options like baked, grilled, or broiled fish.


_______________________________________


pus acum 6 ani
   
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2214
List of Pus, Acid, and Mucus Forming Foods

FLESH (PUS-FORMING)

--> Blood of Animals
--> Eggs (All Kinds)
--> Lard
--> Meat (Beef, Chicken, Horse, Dog, Mutton/Lamb, Turkey, Veal, Pork:
--> Bacon, Ham, Sausage, Gammon, Chitterlings, Pig Feet; Wild Game: Bison, Buffalo, Ostrich, Rabbit, Venison, etc.)
--> Margarine (Made with Animal Fat)

FISH (PUS-FORMING)

--> Crustacean (Crab, Crawfish, Lobster, Shrimp)
--> Fish (All Types)
--> Mollusks (Clam, Oysters, Mussels, Snail, etc.)
--> Roe (Caviar)
--> Salmon
--> Shell Fish

DAIRY PRODUCTS (PUS-FORMING)

--> Butter, Cow
--> Buttermilk
--> Cheese (All Kinds)
--> Cream
--> Crčme fraîche
--> Kefir
--> Milk (All Animals and Kinds; Raw Organic, Skim, 1 or 2 %, etc.)
--> Yogurt

CEREALS (MODERATELY MUCUS-FORMING)

--> Barley
--> Breads (All Kinds; Barley, Black, Rye, White, Graham, Pumpernickel,
--> Zwieback, etc.)
--> Cereal Grains (All Kinds; Maize, Farina, Kamut, Millet,
--> Oats, Quinoa, Spelt, White Rice, Brown Rice, Whole or Refined Wheat, etc.)
--> Cornmeal
--> Pseudocereals (All Kinds; Amaranth, Buckwheat, Chia, Cockscomb, Kańiwa, Quinoa, etc.)
--> Pastas

BEANS (MODERATELY MUCUS-FORMING)

--> Beans (All Kinds and Forms; Black Beans, Black-eyed peas, Fava Beans, Butter Beans, Cannellini Beans, Chickpeas/Garbanzo Beans, Edamame, Great Northern Beans, Italian Beans, Kidney Beans, Lentils, Lima Beans, Mung Beans, Navy Beans, Pinto Beans, Soy Beans, Split Peas, String Beans (Green Beans), White Beans, etc.)

NUTS AND SEEDS (MODERATELY MUCUS-FORMING)

--> Nuts (All Kinds; Acorns, Almonds, Brazil Nuts, Cashews, Chestnuts, Hazelnuts, Peanuts, Pecans, Pistachios’, Walnuts, etc.)
--> Seeds (All Kinds; Sunflower, Pumpkin, Hemp, Seasame, etc.)

PROCESSED FOODS (PUS AND/OR VERY MUCUS-FORMING)

--> Dried Convenience Foods
--> Fast Foods
--> Frozen Convenience Foods
--> Packaged Convenience Foods
--> Processed Meat

CONFECTIONARIES/CANDY/SWEETS (PUS AND/OR VERY MUCUS-FORMING)

--> Baked Goods (All kinds including pies, cakes, pastries, etc.)
--> Candy (All Types; Bars, Caramels, Chocolate, Fudge, Jelly candies, Rock
--> Candy, Taffy
--> Gelatin (Jello)
--> Ice Cream (Dairy and Non-Dairy)
--> Marshmallow

ACIDIC, FERMENTED, OR DISTILLED DRINKS/SYRUPS (ACID-FORMING STIMULANTS)

--> Alcoholic Beverages (All Kinds; Ale, Beer, Brandy, Champagne, Hard
--> Cider, Liqueur, Mead, Porter, Rum, Sake/Rice Wine, Gin, Herbal Wine, Lager, Fruit Wine, Vodka Whisky, Tequila, etc.)
--> Syrups (Brown Rice, Barley Malt, Chocolate, Corn, Artificially Flavored)
--> Cocoa
--> Coffee
--> Kombucha Tea
--> Soft Drink (Soda Pop)
--> Tea (All Kinds from the Theaceae family)
--> Vinegar (White, Apple Cider)
--> Old-fashioned Root Beer

FERMENTED FOODS AND SAUCES (ACID-FORMING STIMULANTS)

--> Fish Sauce
--> Fermented Vegetables (All; Kimchi/cabbage and other veggies, Olives
--> Pickles/cucumbers. Sauerkraut/cabbage, etc.)
--> Miso
--> Sauces with Vinegar (Hot Sauce, Ketchup, Mustard, Mayonnaise, Relish,
--> Tartar, Barbecue, Salad Dressings, Salsa, etc.)
--> Soy Sauce

VEGETARIAN/VEGAN PROCESSED FOODS (MODERATE TO VERY MUCUS FORMING)

--> Chips (corn, potato, plantain, etc.)
--> Frozen Vegan Breakfast Foods (waffels, etc.)
--> Hummus (processed chickpeas)
--> Lab Grown Animal Tissue
--> Margarine
--> Nutritional Yeast
--> Pasta (egg-free)
--> Pasteurized 100% Fruit Juice (potentially acid-forming)
--> Plant milks (grains, nuts, seeds, and legumes including soy, rice, etc.)
--> Plant-based butter (nuts, seeds, and legumes including soy, peanut, etc.)
--> Plant-based creamers
--> Soy Lecithin (food additive)
--> Tempeh
--> Texturized Vegetable Protein (‘mock’ meats including soy, etc.)
--> Tofu
--> Vegan Baked Goods
--> Vegan Confections (All Types; Chocolates, Ice Cream, etc.)
--> Vegan Cheese Substitutes
--> Vegan Mayonnaise
--> Vegan Whipped Cream
--> Yogurts (Plant-based)

OILS (FATTY AND MILDLY MUCUS FORMING)

--> Oil (All types; Avocado Oil, Chia Seed, Coconut, Corn, Cotton Seed, Cotton Seed, Flax Seed, Grape Seed, Hemp Seed, Nut Oils, Olive, Palm, Peanut, Quinoa, Rapeseed (Including Canola), Safflower, Soybean etc.)

SALTS AND SPICES (STIMULANTS/POTENTIALLY ACID-FORMING)

--> Black Peppercorns
--> Cayenne Pepper
--> Chili Powder
--> Cream of Tarter
--> Curry Powder
--> Nutmeg
--> Paprika
--> Pepper
--> Salt (Celery, Crystal, Iodized, Sea)
--> Vanilla Extract

STARCHY OR FATTY VEGETABLES AND FRUITS (SLIGHTLY MODERATELY MUCUS-FORMING)

--> Artichoke
--> Avocados
--> Cassava
--> Cauliflower (Raw)
--> Coconut Meat
--> Corn
--> Durian
--> Fungus (Mushrooms)
--> Green Peas
--> Olives
--> Parsnips
--> Peas (Raw)
--> Plantain
--> Plantains
--> Pumpkins
--> Raw or Baked White Potatoes
--> Raw Squashes (Winter, Acorn, Butternut, etc.)
--> Raw Sweet Potatoes
--> Rutabaga
--> Turnip
--> Unripe Banana

What are Deceptive Mucus-Formers?

Here is a list of foods that many people do not realize create mucus:

--> Rice (great for creating glue to bind books, bad for the transition to a mucus-free diet)
--> Avocados (fatty item that may be used on the transition, but are highly addictive. Although technically a fruit, if used it is best to combine them with a mucus-free combination salad or vegetables to aid elimination. However, it is recommended to stay away from them if you are not already stuck to them.)
--> Nuts (Mucus-forming, but may be used on the transition. It is best to eat with dried fruits like raisins to aid with elimination.)
--> Plantains (Starchy)
--> Tofu (Slimy and mucus-forming.)
--> Un-ripened fruits like green bananas (the riper the fruit you eat the better).
--> Corn (It does not eliminate well. When cooked, corn becomes mushy and slimy in the intestines.)
--> Corn chips (Some people use them on the transition, but they are very addictive and do not eliminate well)
--> Beans (They are starchy and mucus-forming. But, they may be used sparingly on the transition within close proximity to green-leafy salads)
--> Starchy Vegetables (Some vegetalbes are starchy and mucus-forming in raw or cooked forms, such as white potatoes. But, many other vegetables, such as sweet potatoes, become almost mucus-free (starchless) after proper cooking.


_______________________________________


pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la