Mrrrr's Forum (VIEW ONLY)
Un forum care ofera solutii pentru unele probleme legate in general de PC. Pe langa solutii, aici puteti gasi si alte lucruri interesante // A forum that offers solutions to some PC related issues. Besides these, here you can find more interesting stuff.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) | Reguli | Inregistrare | Login

POZE MRRRR'S FORUM (VIEW ONLY)

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
grecoaica pe Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Dambovita
cauta Barbat
22 - 45 ani
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) / Salata de fructe // Fruit salad / RETETA - Supa crema de ciuperci champignon Moderat de TRaP, TonyTzu
Autor
Mesaj Pagini: 1
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2214
Sursa:

Ingrediente pentru o oala de 3 litri:

- 1/2 kg de ciuperci champignon
- 1 telina mica
- 2 radacini de pastarnac (este mai aromat decat patrunjelul radacina)
- 1 cartof
- 1 cana de lapte (ma feresc sa folosesc smantana lichida, deoarece contine caragenan, unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari)
- patrunjel verde
- 2 linguri de ulei de trufe sau de masline
- 4 catei de usturoi
- 1 cub de unt
- crutoane sau paine de secara sau din faina de alac, pentru crutoane
- sare
- piper

Mod de preparare:

Telina, pastarnacul (taiate rondele, ca sa fiarba mai repede) si cartoful  (intreg, pentru ca fierbe mai rapid decat radacinoasele, si sa nu se sfarame), se pun la fiert cu sare, in apa cat sa le acopere, sub capac.

Dupa maximum 20 de min. (radacinoasele sunt fierte, le mai testam cu furculita), se adauga ciupercile cu coaja (coaja contine multe vitamine),  taiate in 4. Se mai completeaza cu un litru de apa (ciupercile contin 80% apa, asa ca isi vor lasa si ele multa zeama), se mai pune oala la fiert inca 15 minute.

Cand toate legumele sunt facute, se baga blenderul in oala si se blenduiesc. Se pun din nou pe foc, adaugand cana de lapte si usturoiul tocat sau dat prin razatoarea mica si se mai da supa intr-un clocot.

Apoi se stinge focul, se adauga cubul de unt care face crema mai pufoasa, patrunjelul verde tocat, uleiul de trufe sau de masline. Se acopera oala si se mai lasa 10 minute, inainte de a o servi, ca sa se intrepatrunda bine aromele.

Crutoane

Intre timp, pregatim crutoanele din feliile de paine de secara sau de alac. Le lasam la cuptor 5 minute, cat sa prinda o crusta crocanta, apoi le punem intr-un bol si le amestecam cu sare, piper, ulei de masline si patrunjel verde sau oregano.

De post

Reteta supei crema de ciuperci poate fi consumata si in post, renuntand la lapte si unt, eventual adaugand smanatana vegetala (dar fiti atente la etichete, sa nu contina pacatosul caragenan)


_______________________________________


pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la