Mrrrr's Forum (VIEW ONLY)
Un forum care ofera solutii pentru unele probleme legate in general de PC. Pe langa solutii, aici puteti gasi si alte lucruri interesante // A forum that offers solutions to some PC related issues. Besides these, here you can find more interesting stuff.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) | Reguli | Inregistrare | Login

POZE MRRRR'S FORUM (VIEW ONLY)

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lovely_pink
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) / Salata de fructe // Fruit salad / RETETA - Racituri de pui (piftie) Moderat de TRaP, TonyTzu
Autor
Mesaj Pagini: 1
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2214
RACITURI DE PUI (PIFTIE)

iNGREDiENTE:
- 1 pui / 1 caserola de piept de pui
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 2-4 pliculete de gelatina
- 1 capatana de usturoi (sau dupa gust)
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper (boabe)

Puiul se portioneaza si se pune intr-o oala. Se acopera cu apa rece, se adauga pastarnacul, morcovul, sarea si piperul boabe cat si foile de dafin.
Se pune pe foc mic si de indata ce incepe sa se adune spuma se indeparteaza cu grija.

Racitura se fierbe foarte incet, fara clocot, timp de 2 ore, timp in care se spumeaza de cateva ori.

De indata ce legumele (morcovi, pastarnac) sunt fierte dar inca isi pastreaza fermitatea se scot din zeama, continuand fierberea pana ce puiul este bine fiert (cand carnea cade de pe oase).

Puiul bine fiert se scoate din zeama iar zeama se trece prin sita si se degreseaza (daca se va raci complet zeama va fi foarte usor de degresat, dupa care se reincalzeste si se continua reteta).

Gelatina se pune la inmuiat cu 4-5 linguri de apa rece intr-un castronel.

Se zdrobeste usturoiul (dupa gust) si se adauga in zeama. Se gusta zeama si se potriveste de sarata si picanta, apoi se strecoara din nou, sa se retina si bucatelele de usturoi (dar nu e obligatoriu, usturoiul poate ramane).

In zeama calda (50-60 de grade maximum) se dizolva gelatina.

Carnea se curata de piele si os. Din morcovi se pot realiza decoruri. Se aseaza in forme in ordinea: morcov (daca se foloseste), carnea dezosata taiata bucatele si se acopera cu zeama.

Se da la rece racitura pana gelifica.

Pentru a scoate racitura din forme se scufunda forma pentru scurt timp (10-20 secunde) in apa fierbinte apoi se rastoarna.


_______________________________________


pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la