Mrrrr's Forum (VIEW ONLY)
Un forum care ofera solutii pentru unele probleme legate in general de PC. Pe langa solutii, aici puteti gasi si alte lucruri interesante // A forum that offers solutions to some PC related issues. Besides these, here you can find more interesting stuff.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) | Reguli | Inregistrare | Login

POZE MRRRR'S FORUM (VIEW ONLY)

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Cristina02 pe Simpatie
Femeie
23 ani
Arges
cauta Barbat
26 - 80 ani
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) / Tot felul // Stuff / 15 trucuri psihologice care iti vor usura viata de zi cu zi Moderat de TRaP, TonyTzu
Autor
Mesaj Pagini: 1
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2186
1. Nu intreb "Are cineva intrebari?", ci "Ce intrebari aveti?".
In primul caz de obicei toata lumea tace, in al 2-lea - intreaba.

Nu incepe o intrebare cu cuvantul "Nu", ex. "Nu ma duci si pe mine pana in centru?". Mai bine intreaba: "Ma duci si pe mine pana in centru?"

2. Fii prietenos chiar si cu persoanele neplacute.
Exista un farmec special in modul in care cineva furios se potoleste daca nu primeste furie ca raspuns.

3. Pentru a evita dramele la munca si pentru a imbunatati relatiile cu colegii, vorbeste bine despre ei in conversatiile cu alte persoane.

4. Lucrez la birou. Atunci cand oamenii se opresc langa masa mea si nu pleaca, ma ridic, iau o sticla de apa si merg sa o umplu, in timp ce conversatia continua. Dupa care nu ma intorc la masa mea, ci la a interlocutorului, iar el automat se aseaza la locul lui. Apoi opresc conversatia si revin la munca.

5. Daca iti pui casti, dar nu pornesti muzica, oamenilor le va fi mai usor sa vorbeasca in apropierea ta. Si uneori aceste conversatii pot fi destul de interesante.

6. Daca trebuie sa memorezi ceva, gandeste-te la acel ceva afcand ceva foarte neobisnuit. Astfel, gandul va fi conectat de acest "ceva" neobisnuit si va aparea in mintea ta daca vei repeta actiunea sau vei vedea un lucru asociat cu aceasta.

7. Atunci cand lucrez cu un client capricios, fac o greseala in mod deliberat. In acest caz el observa greseala, imi cere sa o corectez si este foarte multumit de sine.

8. Mai intai cere ceea ce nu vei primi cu siguranta, apoi cere ceea ce iti doresti sa primesti.

9. Nu-ti cere scuze, dar multumeste. In loc de "Imi pare rau ca am intarziat" spune "Multumesc pentru rabdare". Astfel pui accentul pe calitatile bune ale interlocutorului.

10. Fii direct si apeleaza la anumite persoane atunci cand ai nevoie de ceva. In loc sa intrebi "Are cineva un stilou?" intreaba "Cine are un stilou?". In loc sa rogi pe cineva sa cheme ambulanta, spune "Domnul cu geaca albastra, cum va numiti? Ok George, cheama ambulanta si spune-mi te rog cand va veni."

11. De obicei primesc mai multe informatii daca ascult cealalta persoana in tacere. Lasa persoana sa vorbeasca. Daca se intrerupe - asteapta. Instinctiv va dori sa umple tacerea si va vorbi din nou, dezvoltand subiectul.

12. Atunci cand copilul meu de 4 ani ma intreaba "De ce?" apelez la fraza: "Nu sunt sigur, dar tu ce crezi?". Copilul isi raspunde singur la intrebare si apoi se intoarce linistit la locul sau.

13. In loc de "Stiu", merita sa spui "Ai dreptate". Acest lucru nu va umili persoana care tocmai a invatat ceva nou si nu te va pune intr-o lumina proasta.

14. Daca interlocutorul incearca sa se indreptateasca, cea mai buna cale este de a-l privi cu interes si de a ramane tacut, transformand discursul sau intr-un monolog. Astfel isi va pierde increderea in propriile cuvinte.

15. Cand trebuie sa le spun copiilor ceva important, soptesc, Tipetele nu actioneaza asupra lor in nici un fel, dar soapta le va atrage atentia.


_______________________________________


pus acum 4 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la