Mrrrr's Forum (VIEW ONLY)
Un forum care ofera solutii pentru unele probleme legate in general de PC. Pe langa solutii, aici puteti gasi si alte lucruri interesante // A forum that offers solutions to some PC related issues. Besides these, here you can find more interesting stuff.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) | Reguli | Inregistrare | Login

POZE MRRRR'S FORUM (VIEW ONLY)

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Naturesk pe Simpatie
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) / Salata de fructe // Fruit salad / RETETA - Chocolate custard cake Moderat de TRaP, TonyTzu
Autor
Mesaj Pagini: 1
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2214
Reteta poate fi gasita aici, este in engleza:

Noi am schimbat cateva ingrediente.

ATENTIE!
Este posibil ca untul cu care vei unge forma de copt sa se scurga la caldura din cuptor. Arderea lui la baza cuptorului va face mult fum. Pentru siguranta, pune o tava sau o hartie de copt sub gratarul cu prajitura.

Untul ars se curata cu otet sau cu praf de copt dizolvat in apa calduta.

Ingrediente:

Baza:
- 200 g biscuiti Oreo
- 60 g unt nesarat (4 linguri)

Crema (custard)
- 750 ml lapte gras
- 1 esenta de vanilie
- 130 g zahar foarte fin, noi am pus pudra
- 6-7 oua mari
- 50 g faina alba 000
- 200 g ciocolata 70% Lindt

Decoratiuni:
- zahar pudra
- zmeura
- afine

Instructiuni

Pregatire:
- se pregateste o forma cu fundul si lateralele detasabile, de 20 cm in diametru
- se unge baza cu unt si se lipeste de ea hartia de copt taiata in forma rotunda
- se monteaza lateralele pe forma
- cu marginile ramase ale hartiei de copt se tapeteaza similar pe marginile formei dupa ce au fost unse cu unt

Crema:
- se incalzeste laptele cu esenta de vanilie si aproximativ jumatate din zahar pana inainte sa inceapa sa fiarba (sa iei o oala maricica pentru ca tot amestecul va reveni in ea)
- se amesteca galbenusurile cu zaharul ramas si faina intr-un castron mare
- se toarna incet laptele fierbinte in castron si se amesteca in continuu (astfel ne asiguram ca laptele nu gateste ouale) - se pune tot laptele si se amesteca
---- daca oala cu care torni este prea grea pentru tine, foloseste un polonic ca sa torni laptele peste oua
- transfera amestecul din castron in oala in care a fost incalzit laptele
- se da la foc mic sau mediu pentru cateva minute amestecand in continuu ca sa nu se lipeasca, pana se ingroasa devenind o crema (dureaza 3-5 minute)
---- daca face cocoloase, luati de pe foc si amestecati repede pana devine din nou fina si apoi reveniti pe foc
- cand crema este fierbine incat face balonase (se observa daca te opresti un pic din amestecat), amestecati timp de 45 de secunde in continuu si apoi luati de pe foc
- se adauga ciocolata si se amesteca pana s-a topit si integrat uniform
- transferati intr-un castron si acoperiti imediat cu folie stretch lipita inclusiv de suprafata cremei pentru a preveni formarea crustei

Blat:
- se zdrobesc biscuitii cu mainile intr-un blender pana la granulatia dorita
- separat se topeste untul pana devine un lichid translucid
- se adauga untul topit in blender peste biscuiti si se mai amesteca
- se transfera biscuitii in forma si se preseaza uniform pentru a forma o baza - cu o spatula si cu fundul unei cani sau alt obiect cu fundul drept

Marea unire:
- scoateti folia stretch si amestecati crema deoarece atunci cand se raceste se intareste un pic
- turnati crema peste blatul din biscuiti din forma si intindeti-o uniform

Coacerea:
- incalziti cuptorul la 180 grade Celsius apoi setati temporizatorul la 1 ora
- dupa 45 de minute rotiti prajitura la 90 de grade

Ultimii pasi:
- dupa ce ati scos prajitura din cuptor, lasati-o sa se raceasca timp de cel putin 3 ore
- puneti-o la frigider timp de cel putin 12 ore fara sa o acoperiti
- indepartati marginile si baza formei de copt
- decorati-o cu zahar pudra, zmeura si afine


_______________________________________


pus acum 1 an
   
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2214
Adaugat atentionare.

_______________________________________


pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la