Mrrrr's Forum (VIEW ONLY)
Un forum care ofera solutii pentru unele probleme legate in general de PC. Pe langa solutii, aici puteti gasi si alte lucruri interesante // A forum that offers solutions to some PC related issues. Besides these, here you can find more interesting stuff.
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) | Reguli | Inregistrare | Login
POZE MRRRR'S FORUM (VIEW ONLY)
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Angelina20 pe Simpatie.ro
| Femeie 23 ani Cluj cauta Barbat 24 - 55 ani |
|
Mrrrr
AdMiN
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2241
|
|
Am folosit reteta de la video de la capatul postarii, dar am facut umplutura la fiecare din cei 2 cozonaci putin diferita. In reteta originala, ambii cozonaci sunt cu cacao si fulgi de cocos, noi am facut 1 cozonac cu cacao, si 1 cu cacao si cocos.
Ingrediente
Aluat: 800 g faina + 2 lingurite de faina pentru maia 15 g drojdie uscata (sau 35 gr. drojdie proaspata) - noi am folosit drojdie uscata, la fel ca in video 3 oua (la temperatura camerei) 80 g unt (la temperatura camerei) 300 ml lapte + 15 ml pentru maia 150 g zahar + 2 lingurite de zahar pentru maia 5 ml esenta de vanilie 1 lingurita coaja de lamaie/portocala - noi am folosit coaja de lamaie 1 varf de cutit de sare 4 linguri de ulei
Umplutura: 100 g fulgi de cocos (reteta originala avea 250 g) 150 g zahar 350 ml lapte (la temperatura camerei) 3-4 linguri de cacao
Topping: 1 galbenus de ou (oul la temperatura camerei) 1-2 linguri de zahar tos
Pregatire:
Pasii pentru aluat: - am amestecat 15 g drojdie uscata cu 2 lingurite pline de zahar pana am obtinut un amestec uniform - am incalzit cei 315 ml lapte (lapte caldut, nu fierbinte) si am turnat 15 ml peste drojdia cu zahar, apoi am amestecat in continuu pana am obtinut o pasta un pic lichida (drojdia s-a dizolvat, fara cocoloase) - am adaugat 2 lingurite de faina de cozonac de la bunica 000, apoi am amestecat pana am obtinut o pasta un pic mai groasa (dar care totusi se scurge de pe lingurita) - maiaua obtinuta am lasat-o la dospit timp de 15 minute - in cei 300 ml lapte caldut ramas am adaugat 150 g de zahar, varful de cutit de sare, esenta de vanilie si lingurita de coaja de lamaie data pe razatoarea mica - am amestecat pana ce s-a topit zaharul - intr-un castron mare am cernut dele 800 g de faina - am facut putin loc intr-o parte a castronului, in care am adaugat cele 3 oua, cele 80 g de unt, maiaua obtinuta anterior, si amestecul cu lapte obtinut anterior - cu o spatula din cauciuc am amestecat ingredientele, mai intai prin unirea oualor cu untul si laptele, apoi prin inglobarea fainei putin cate putin, pana ce aluatul s-a ingrosat - cand nu am mai putut amesteca cu spatula, am continuat sa inglobam faina cu mana pana ce am obtinut un aluat moale si lipicios - peste aluat am adaugat 2 linguri de ulei si am continuat sa framantam pana ce s-a inglobat uleiul - am scos aluatul pe blatul de lucru unde l-am framantat, l-am impaturit si l-am trantit de blat in 2 sesiuni de cate 10 minute, intre care am mai adaugat 2 linguri de ulei (reteta originala de la AdeLina prezinta un ciclu de 2 sesiuni de impaturiri cu aceeasi durata de cate 10 minute si aceleasi 2 linguri de ulei intre dupa primele 10 minute) - dupa ce am terminat de format aluatul, l-am pus inapoi in castron, l-am acoperit si l-am lasat la dospit la loc caldut timp de 2 ore
Pasii pentru umplutura - cacao: - intr-o farfurie adanca am cantarit 75 g de zahar peste care am adaugat 2 linguri de cacao si am amestecat pana la omogenizare (nu au mai ramas bulgarasi de cacao) - am adaugat putin cate putin lapte si am amestecat pana ce am obtinut o pasta groasa (daca se adauga prea mult lapte dintr-o data e posibil ca umplutura sa fie mai lichida si sa curga si vor fi "probleme" la formarea cozonacului)
Pasii pentru umplutura - cacao + cocos: - intr-o farfurie adanca am cantarit 75 g de zahar peste care am adaugat 2 linguri de cacao si am amestecat pana la omogenizare (nu au mai ramas bulgarasi de cacao) - am adaugat cele 100 g de fulgi de cocos si am amestecat pana la omogenizare - am adaugat jumatate din laptele ramas si am amestecat, apoi cealalta jumatate si am amestecat pana la omogenizare - amestecul a absorbit laptele iar rezultatul ar trebui sa fie un amestec "ud" de cocos cu cacao si zahar
Montarea cozonacilor: - am scos aluatul de la dospit dupa 2 ore si l-am pus pe blatul de lucru, unde l-am format intr-o bila - am taiat bila de aluat in 2 si apoi inca o data in 2 obtinand astfel 4 bucati egale de aluat - am turnat putin ulei in palma si am intins cu degetele prima bucata de aluat pana ce am obtinut un dreptunghi cu o palma mai lung decat tava de copt cozonacul - am intins pasta de cacao pe aluat pana aproape de margini, lasand cam 1 deget de aluat liber pe toate laturile - am rulat aluatul si l-am "sudat" pe marginile curate de umplutura - am format a 2-a bucata de aluat la fel ca mai sus - am pus cele 2 rulouri de aluat intr-un X, apoi am facut 1 impletitura la un capat si o impletitura la celalalt capat - am pus primul cozonac in forma de copt - am urmat pasii de mai sus pentru cel de-al doilea cozonac - am lasat ambii cozonaci in tava la dospit inca 30 de minute (neacoperiti)
Finalizarea si coacerea: - am preincalzit cuptorul la 160 de grade Celsius - am batut galbenusul de ou si apoi am uns cozonacii cu galbenus cu o pensula - am presarat zaharul peste cozonaci - in cuptorul nostru electric a fost nevoie de 50 de minute pentru coacere - am lasat 30 de minute pe rezistenta de sus + cea de jos, apoi 20 de minute doar pe rezistenta de jos (in reteta originala a fost nevoie de 60-70 de minute de coacere)
Reteta originala - Cozonac Super Pufos cu Cacao si Cocos | AdeLina's Kitchen
AdeLina's Kitchen
Reteta doar pentru aluatul de cozonac care prezinta metoda de obtinere a aluatului pufos prin trantire si framantare
_______________________________________
|
|
pus acum 1 luna |
|
Mrrrr
AdMiN
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2241
|
|
Aluatul dospit:
16.7KB
_______________________________________
|
|
pus acum 1 luna |
|
Mrrrr
AdMiN
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2241
|
|
Cozonacii scosi din cuptor:
40.4KB
_______________________________________
|
|
pus acum 1 luna |
|