Mrrrr's Forum (VIEW ONLY)
Un forum care ofera solutii pentru unele probleme legate in general de PC. Pe langa solutii, aici puteti gasi si alte lucruri interesante // A forum that offers solutions to some PC related issues. Besides these, here you can find more interesting stuff.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) | Reguli | Inregistrare | Login

POZE MRRRR'S FORUM (VIEW ONLY)

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Angelina20 pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Cluj
cauta Barbat
24 - 55 ani
Mrrrr's Forum (VIEW ONLY) / Salata de fructe // Fruit salad / RETETA - Cozonaci pufosi cu cacao si cocos Moderat de TRaP, TonyTzu
Autor
Mesaj Pagini: 1
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2241
Am folosit reteta de la video de la capatul postarii, dar am facut umplutura la fiecare din cei 2 cozonaci putin diferita. In reteta originala, ambii cozonaci sunt cu cacao si fulgi de cocos, noi am facut 1 cozonac cu cacao, si 1 cu cacao si cocos.

Ingrediente

Aluat:
800 g faina + 2 lingurite de faina pentru maia
15 g drojdie uscata (sau 35 gr. drojdie proaspata) - noi am folosit drojdie uscata, la fel ca in video
3 oua (la temperatura camerei)
80 g unt (la temperatura camerei)
300 ml lapte + 15 ml pentru maia
150 g zahar + 2 lingurite de zahar pentru maia
5 ml esenta de vanilie
1 lingurita coaja de lamaie/portocala - noi am folosit coaja de lamaie
1 varf de cutit de sare
4 linguri de ulei

Umplutura:
100 g fulgi de cocos (reteta originala avea 250 g)
150 g zahar
350 ml lapte (la temperatura camerei)
3-4 linguri de cacao

Topping:
1 galbenus de ou (oul la temperatura camerei)
1-2 linguri de zahar tos

Pregatire:

Pasii pentru aluat:
- am amestecat 15 g drojdie uscata cu 2 lingurite pline de zahar pana am obtinut un amestec uniform
- am incalzit cei 315 ml lapte (lapte caldut, nu fierbinte) si am turnat 15 ml peste drojdia cu zahar, apoi am amestecat in continuu pana am obtinut o pasta un pic lichida (drojdia s-a dizolvat, fara cocoloase)
- am adaugat 2 lingurite de faina de cozonac de la bunica 000, apoi am amestecat pana am obtinut o pasta un pic mai groasa (dar care totusi se scurge de pe lingurita)
- maiaua obtinuta am lasat-o la dospit timp de 15 minute
- in cei 300 ml lapte caldut ramas am adaugat 150 g de zahar, varful de cutit de sare, esenta de vanilie si lingurita de coaja de lamaie data pe razatoarea mica
- am amestecat pana ce s-a topit zaharul
- intr-un castron mare am cernut dele 800 g de faina
- am facut putin loc intr-o parte a castronului, in care am adaugat cele 3 oua, cele 80 g de unt, maiaua obtinuta anterior, si amestecul cu lapte obtinut anterior
- cu o spatula din cauciuc am amestecat ingredientele, mai intai prin unirea oualor cu untul si laptele, apoi prin inglobarea fainei putin cate putin, pana ce aluatul s-a ingrosat
- cand nu am mai putut amesteca cu spatula, am continuat sa inglobam faina cu mana pana ce am obtinut un aluat moale si lipicios
- peste aluat am adaugat 2 linguri de ulei si am continuat sa framantam pana ce s-a inglobat uleiul
- am scos aluatul pe blatul de lucru unde l-am framantat, l-am impaturit si l-am trantit de blat in 2 sesiuni de cate 10 minute, intre care am mai adaugat 2 linguri de ulei (reteta originala de la AdeLina prezinta un ciclu de 2 sesiuni de impaturiri cu aceeasi durata de cate 10 minute si aceleasi 2 linguri de ulei intre dupa primele 10 minute)
- dupa ce am terminat de format aluatul, l-am pus inapoi in castron, l-am acoperit si l-am lasat la dospit la loc caldut timp de 2 ore

Pasii pentru umplutura - cacao:
- intr-o farfurie adanca am cantarit 75 g de zahar peste care am adaugat 2 linguri de cacao si am amestecat pana la omogenizare (nu au mai ramas bulgarasi de cacao)
- am adaugat putin cate putin lapte si am amestecat pana ce am obtinut o pasta groasa (daca se adauga prea mult lapte dintr-o data e posibil ca umplutura sa fie mai lichida si sa curga si vor fi "probleme" la formarea cozonacului)

Pasii pentru umplutura - cacao + cocos:
- intr-o farfurie adanca am cantarit 75 g de zahar peste care am adaugat 2 linguri de cacao si am amestecat pana la omogenizare (nu au mai ramas bulgarasi de cacao)
- am adaugat cele 100 g de fulgi de cocos si am amestecat pana la omogenizare
- am adaugat jumatate din laptele ramas si am amestecat, apoi cealalta jumatate si am amestecat pana la omogenizare - amestecul a absorbit laptele iar rezultatul ar trebui sa fie un amestec "ud" de cocos cu cacao si zahar

Montarea cozonacilor:
- am scos aluatul de la dospit dupa 2 ore si l-am pus pe blatul de lucru, unde l-am format intr-o bila
- am taiat bila de aluat in 2 si apoi inca o data in 2 obtinand astfel 4 bucati egale de aluat
- am turnat putin ulei in palma si am intins cu degetele prima bucata de aluat pana ce am obtinut un dreptunghi cu o palma mai lung decat tava de copt cozonacul
- am intins pasta de cacao pe aluat pana aproape de margini, lasand cam 1 deget de aluat liber pe toate laturile
- am rulat aluatul si l-am "sudat" pe marginile curate de umplutura
- am format a 2-a bucata de aluat la fel ca mai sus
- am pus cele 2 rulouri de aluat intr-un X, apoi am facut 1 impletitura la un capat si o impletitura la celalalt capat
- am pus primul cozonac in forma de copt
- am urmat pasii de mai sus pentru cel de-al doilea cozonac
- am lasat ambii cozonaci in tava la dospit inca 30 de minute (neacoperiti)

Finalizarea si coacerea:
- am preincalzit cuptorul la 160 de grade Celsius
- am batut galbenusul de ou si apoi am uns cozonacii cu galbenus cu o pensula
- am presarat zaharul peste cozonaci
- in cuptorul nostru electric a fost nevoie de 50 de minute pentru coacere - am lasat 30 de minute pe rezistenta de sus + cea de jos, apoi 20 de minute doar pe rezistenta de jos (in reteta originala a fost nevoie de 60-70 de minute de coacere)

Reteta originala - Cozonac Super Pufos cu Cacao si Cocos | AdeLina's Kitchen

AdeLina's Kitchen

Reteta doar pentru aluatul de cozonac care prezinta metoda de obtinere a aluatului pufos prin trantire si framantare


_______________________________________


pus acum 1 luna
   
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2241
Aluatul dospit:

reteta cozonaci pufosi cacao cocos aluatul dospit: AdMiN

16.7KB


_______________________________________


pus acum 1 luna
   
Mrrrr
AdMiN

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2241
Cozonacii scosi din cuptor:

reteta cozonaci pufosi cacao cocos cozonacii scosi din cuptor: AdMiN

40.4KB


_______________________________________


pus acum 1 luna
   
Pagini: 1  

Mergi la